Akraba, arkadaş ziyareti fark etmez veya turistlik gezi amaçlı olsun ya da ticari bir amaç için her ne amaç için olursa olsun İngiltere ye gitmeyi düşünenler ve isteyenlerin ister çalışan ister ev hanımı ister emekli ister memur isterse öğrenci hangi statüde olursa olsun İngiltere ye gitmesi için İngiltere vizesi alması mecburidir. Peki, İngiltere vizesi nasıl alınır? Bunun için bir takım evrakları vize almak isteyen kişi statüsüne göre hazırlayarak İngiltere ye vize almak için başvuruda bulunması gerekir. Ama esas olan evraklar vardır ki bunlar herkes için mecburidir. İngilizce olarak ayarlanan bu evraklarla birlikte İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa ve haftanın belirli günlerinde Adana ve Antalya da bulunuz İngiltere vize başvuru merkezlerine bu evraklarla başvurmaları gerekmektedir. Ardından size randevu verilecektir. Bu randevuda mülakata katılacaksınız mülakat esnasında ne kadar rahat ve ne amaçla gittiğinizi doğru yansıta bilirseniz yani görevliyi ikna etmeyi başarırsanız İngiltere vizesi alma işleminiz o kadar rahat olur. Bunun kadar önemli bir şey de eksiksiz hazırlanmış İngiltere vizesi için istenilen evraklardır. Bu evraklar aşağıda sıra ile belirtilmiştir. 

İngiltere vizesi almak için gerekli evraklar: 

_ İngilizce olarak doldurulan ve başvuru sahibi tarafından imzalana başvuru formu
_Pasaport
_ İki adet yeni çekilmiş(beyaz fon üzerine rötuşsuz)fotoğraf
_Vize harcı(TL olarak)
_ Maddi durumunu belirten gelir belgeleri
_ Maaş bordrosu ya da gelirinizi gösteren gelir belgeleri
_ İş sahipleri için firma belgeleri( Ticaret odası kaydı, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi. Bütün bu evrakların İngilizce tercüme edilmesi mecburidir.)
_ Banka cüzdanları(son 2 aya ait hesap hareketlerini gösteren bu belgeyi bankanızdan antetli kağıtlarına İngilizce olarak yazılmış bir şekilde temin edebilirsiniz.)
_ Mal varlığınız var ise noterden onaylanmış olması gerekmektedir.
_ Çalışan iseniz çalıştığınız kurumun belgeleri ile birlikte iş vereninizin izinli olduğunuza dair vereceği antetli kağıda yazılmış izin belgesi
_ Öğrenci iseniz öğrenci olduğunuza dair öğrenci kayıt belgesi
_18 yaş altının anne baba veya velisi olmadan seyahat edebilmesi için anne baba veya velilerinin seyahat etmeleri için izin verdiğini gösteren izin belgeleri noter tarafından tasdik edilmiş olması gerekmektedir.
_ Erkekler için askerlik durumunu gösteren belge
_ Arkadaş ya da akraba fark etmez İngiltere ye bir yere kişiye ziyarete gidiyor iseniz gittiğiniz kişi tarafından size bir davet mektubu gönderilmesi gerekiyor. Bu mektupta bu kişinin Birleşik Krallıktaki maddi durumunu gösteren belge olmalı. Ayrıca yasal kalma iznini gösteren belgeler, maddi imkânlarını ve konaklama imkânlarını gösteren belgeler de yer almalı. Adresi ve bu kişiye ait elektrik ve ya su faturası da bu mektupta belirtilmiş olmalı. 

Tüm bu evraklarının hazırlanıp İngiltere vizesi başvuru merkezlerine( bunlar elçilik ve İngiltere konsolosluğu )verdikten sonra vize başvurunuzun onaylanması için bekleyeceksiniz. Şimdiden sizlere iyi yolculuklar. 

İletişim: Selim Erkan
İstanbul / Türkiye
[email protected]
http://www.ingilterevizesi.net